Bouwkundige keuring

Heeft u een woning op het oog? Dan is het zeer aan te raden deze bouwkundig te laten keuren. Zo krijgt u inzicht in de staat van de woning, een raming van eventuele herstelkosten én u staat juridisch sterker in het kader van uw onderzoeksplicht. Het Inspectiehuis helpt u te weten wat u koopt.

Onze vakkundige inspecteurs bekijken en rapporteren over tal van aspecten van de woning. Vraagt uw geldverstrekker om een bouwkundig rapport? Al onze rapportages zijn voorzien van de NHG bijlagen en worden gegarandeerd geaccepteerd door alle geldverstrekkers in Nederland.

Het Inspectiehuis verzorgt bouwkundige keuringen voor alle types panden. Volgens de geldende normen, met duidelijke toelichting en tegen scherpe tarieven.

Kijk onderaan deze pagina voor onze tarieven, voorbeeldrapporten, of om direct een bouwkundige keuring aan te vragen.

Meer informatie over bouwkundige keuringen

Om de bouwkundige keuring uit te voeren bezoekt één van onze experts de woning. Hierbij kunt u vanzelfsprekend aanwezig zijn. Tijdens een rondgang door de woning bekijkt de inspecteur allerlei bouwkundige aspecten. Na afronding van de keuring beschrijft de inspecteur diens bevindingen in een uitgebreide rapportage die u al binnen enkele dagen van ons ontvangt.

Onderdelen van de woning die worden beoordeeld zijn onder meer de gevels, vloeren, kelder, riolering, het dak en de dakconstructie, het sanitair, de kozijnen, waterleidingen, schoorsteen, dakdoorvoeren, keuken, trappen, tegelwerk, schilderwerk, hang- en sluitwerk en kitwerk. Al deze elementen worden realistisch beoordeeld, waarbij u wordt gewaarschuwd voor mogelijke gebreken en tekortkomingen van de woning en een raming krijgt van de hieraan verbonden herstelkosten op korte en middellange termijn.

Met de resultaten weet u wat u te wachten staat, onderhandelt u scherper en maakt u onderaan de streep een nog meer weloverwogen aankoopbesluit voor de woning of het bedrijfsobject in kwestie.

Wilt u een object graag bouwkundig laten keuren, maar heeft u hiervoor geen rapport nodig? Kijk dan eens naar onze meeloopkeuring. Dit biedt u dezelfde inzichten, maar is nog voordeliger!

Tarieven, voorbeeldrapporten en direct aanvragen

Bouwkundige keuring

Ontvang een uitgebreid rapport over de technische staat van een woning of ander pand. Bij de keuring kunt u vanzelfsprekend aanwezig zijn om vragen te stellen.

Inhoud Prijs excl. Prijs incl.
t/m 500m3 € 313,22 € 379,00
Meerprijs > 500m3 (per 100m3) € 32,65 € 39,51
Voorbeeldrapport Direct aanvragen