Taxatie voor uw (nieuwe) woning

Heeft u een woning op het oog? Dan is een taxatie vaak verplicht voor uw hypotheekverstrekker, maar ook handig om professioneel te laten beoordelen of u een gepaste prijs betaalt. Het Inspectiehuis voert uw taxatie betrouwbaar, betrokken en vakkundig voor u uit.

Daarbij geven wij u een 100% garantie dat het taxatierapport voldoet aan de eisen van alle hypotheekverstrekkers in Nederland. Al onze taxateurs zijn aangesloten bij één van de officiële brancheorganisaties (NVM, VBO of LMV) en zijn daarnaast ingeschreven in één van de drie officiële taxateursregisters (NRVT, CRMT, SCVM).

Extra voordeel in combinatie met een bouwkundige keuring

De aankoop van een woning is vaak de grootste uitgave in uw leven. Een bouwkundige keuring is daarom zeer aan te raden. Zo voorkomt u verrassingen en staat u juridisch sterker in het kader van de onderzoeksplicht.

Kiest u bij Het Inspectiehuis voor de combinatie van een taxatie en een bouwkundige keuring? Dan kunt u rekenen op een nóg scherper tarief! Kijk onderaan deze pagina voor prijsinformatie, voorbeelrapportages en contactmogelijkheden, of lees verder voor meer informatie over taxaties.

Onze taxatierapporten worden door alle hypotheekverstrekkers geaccepteerd, omdat zij altijd voldoen aan het meest recente model 'taxatierapport financiering woonruimte', zoals deze landelijk is vastgesteld door het CHF (Contactorgaan Hypothecair Financiers).

Daarnaast heeft Het Inspectiehuis een samenwerking met het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut), waarbij ook al onze taxateurs zijn aangesloten. Dit zorgt ervoor dat uw taxateur plaatselijk goed bekend is en nooit buiten een straal van 20 kilometer van zijn vestigingsplaats werkt; of in de grote steden zelfs nog minder. Zo weet u zeker dat u kunt rekenen op een gedegen en gevalideerde taxatie.

Tarieven, voorbeeldrapport en direct aanvragen

Woning taxatie

Inhoud Prijs excl. Prijs incl.
* inclusief validatie (NWWI) € 491,74 € 595,00
Direct aanvragen

Bouwkundige keuring + woningtaxatie

Inzicht in de bouwkundige staat én de waarde van een woning voor een scherp combinatietarief. Van beide onderzoeken ontvangt u uitgebreide rapportages.

Inhoud Prijs excl. Prijs incl.
t/m 500m3 € 657,02 € 795,00
501 t/m 1000m3 € 694,21 € 840,00
Voorbeeldrapport Direct aanvragen